9,1
529 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota Yaris Cross

De nieuwe Toyota Yaris Cross

Compacte & krachtige Hybrid SUV

Hou mij op de hoogte

HET ECHTE SUV GEVOEL

Toyota presenteert de geheel nieuwe Yaris Cross. Deze stijlvolle variant geeft de nieuwe Yaris een extra dimensie en brengt alle kwaliteiten van onze nieuwste compacte auto naar het hoge niveau van een SUV.

Met onze nieuwste zelfopladende hybridetechniek voor toonaangevend lage verbruiks- en emissiecijfers en zijn gebruiksvriendelijke karakter maakt hij vanaf september 2021 veel indruk.

SUV LOOKS, COMPACT IN DE STAD

Wij van Toyota, uitvinders van de vrijetijds-SUV, hebben al onze jaren van kennis en ervaring in de Yaris Cross gestopt. Met zijn krachtige, atletische uiterlijk en zijn ruime, hoge interieur biedt hij u alle voordelen van een SUV, maar ook die van een handige en wendbare compacte auto.

ONZE NIEUWSTE HYBRIDE SUV

Toyota is de absolute marktleider als het gaat om hybrideaandrijving. Daarom hebben we onze nieuwste, compacte SUV voorzien van de nieuwste hybridetechniek. Onze geavanceerde 1,5-liter hybridemotor is het hart van de Yaris Cross. De krachtbron springt niet alleen uiterst zuinig om met brandstof en stoot daardoor weinig CO2 uit, maar hij levert zijn trekkracht en vermogen bijzonder direct en soepel. Een overtuigende combinatie.

GA-B-PLATFORM GARANDEERT VEEL RIJPLEZIER

De Toyota Yaris Cross staat op het nieuwe modulaire voertuigplatform Toyota New Global Architecture (TNGA). Ook de Toyota C-HR, Toyota Corolla en Toyota RAV4 profiteren van dit platform. Belangrijke voordeel is dat het zeer stijf is en een laag zwaartepunt heeft. Autoliefhebbers weten wat dit betekent: een direct stuurgedrag en een wendbaar karakter. Kortom: veel rijplezier. De Yaris Cross staat net als de nieuwe Yaris op het GA-B-platform: een variant van het TNGA-platform speciaal voor modellen in het B-segment.

LUXE UITRUSTING EN HELEMAAL BIJ DE TIJD

Het interieur van de Yaris Cross is verrassend ruim en biedt een hogere zitpositie en daardoor meer overzicht en veiligheid. Hoogwaardige materialen zorgen voor een luxueuze ambiance met onder meer een groot, intuïtief te bedienen multimediascherm. Tot de vele mogelijkheden behoren smartphone-integratie met Apple CarPlay1, een Head-Up Display, een draadloze oplader voor smartphones en JBL Premium Audio. De Yaris Cross is niet vies van een beetje avontuur. Dankzij de deelbare laadvloer kunnen mountainbikes of wintersportuitrusting gemakkelijk mee. De achterklep is met een beweging van de voet te openen.

1 Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen

TOY_YARIS_HUB_BRAND_SOC_IMG_Interior_02-555x400_tcm-22-2135230.jpg

AFMETINGEN

 • Lengte/breedte/hoogte 4.180mm x 1.765mm x 1.560 mm 
 • Wielbasis gelijk met Yaris 
 • T.o.v. Yaris 240mm langer, 30mm meer bodemvrijheid, 90mm hoger en 20mm breder 
 • 390 liter* bagageruimte

* Voorlopige gegevens, onder voorbehoud.

SPECIFICATIES

 • De Yaris Cross maakt – net als de nieuwe Yaris – gebruik van Toyota’s volledig nieuwe 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn met 85 kW/116* pk.
  • 750kg* trekgewicht 
  • Standaard met CVT automaat
 • Ook wordt de Yaris Cross leverbaar met de 1,5-liter benzinemotor vanuit de Yaris met 92 KW/125* pk
  • Zowel handgeschakeld als met CVT automaat mogelijk
  • 1.350 kg* trekgewicht 
 • Beide varianten hebben 75kg* kogeldruk

* Voorlopige gegevens, onder voorbehoud.

VEILIGHEID

De Yaris Cross is standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2. Daarmee biedt hij alle denkbare veiligheids- en assistentiesystemen. De Yaris Cross beschikt over het Pre-Collision System waarmee aanrijdingen kunnen worden voorkomen, Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist dat je binnen de lijnen houdt, Automatic High Beam en ook Road Sign Assist die alle verkeersborden voor je in de gaten houdt.

05_full_tcm-22-2135075.jpg