9,1
529 beoordelingen
Terug naar overzicht
Service_1600.jpg

JE ONDERHOUD IS ECHT NIET DUURDER BIJ DE MERKDEALER, WIJ VERTELLEN WAAROM!

Grote onderhoudsbeurt? Kleine onderhoudsbeurt? Ga eens naar de merkdealer.

In 2017 werd ongeveer 36 procent van alle personenauto’s in Nederland onderhouden bij een merkdealer. Toevallig werd ook 36 procent van alle auto’s bij een onafhankelijk autobedrijf onderhouden, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en marktonderzoeksinstituut GfK. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een grote of kleine onderhoudsbeurt bij een merkdealer echt niet duurder is en diverse voordelen biedt.

Bezoek merkdealer beperkt

Uit cijfers van BOVAG en GfK blijkt ook dat maar liefst 61 procent van de eerste eigenaren van een auto (privé) zijn auto naar de merkdealer brengt. Best logisch, want een auto zit dan in de fabrieksgarantie. Bij latere eigenaren (privé) keldert dit percentage drastisch naar 28 procent. In het laatste geval gaat 43 procent van de autobezitters naar een onafhankelijk autobedrijf voor onderhoud.

Merkdealer goedkoper

Veel klanten realiseren zich niet dat het voor de portemonnee echt niet duurder is om naar een merkdealer te gaan, vooral omdat je diverse extra zekerheden en garanties krijgt. De prijs valt in veel gevallen lager uit ten opzichte van de onderhoudsprijzen van een onafhankelijk autobedrijf. Uit een onderzoek van de Consumentenbond in 2014 bleek al dat onderhoud bij een universele garage echt niet altijd goedkoper is.

Open kaart spelen

Het onderzoek van de Consumentenbond raadt aan om voor een onderhoudsbeurt offertes op te vragen en goed rekening te houden met de garanties. Weet dat universele garages niet merkgebonden zijn maar  – als ze zijn aangesloten bij de BOVAG – ze de auto wel volgens de fabrieksspecificaties moeten onderhouden. Een merk als Toyota speelt open kaart en zet zijn onderhoudsprijzen per model gewoon online. Bekijk hier hoe duur de onderhoudskosten bij Toyota zijn. Vul je je kenteken in, dan krijg je specifieke prijzen voor jouw Toyota. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Vooraf. Ook wordt vooraf besproken welke werkzaamheden aan de auto worden uitgevoerd. Daarnaast worden monteurs getraind door dezelfde mensen die de auto ook hebben ontwikkeld. Ze kennen de auto dus van bodem tot dak en dat scheelt enorm in de ‘onderzoekskosten’. Uiteindelijk betaal je hierdoor minder arbeidsuren, of het nu een kleine of grote beurt is.

Extra zekerheden bij kleine beurt of grote beurt

Een ander voordeel van onderhoud bij de merkdealer is dat je extra zekerheid krijgt. Zo krijgt elke auto die in onderhoud is bij de Toyota-dealer 24 uur per dag recht op gratis pechhulp in bijna heel Europa bij een standaard onderhoudsbeurt. Ook heb je 4 jaar garantie op originele onderdelen, gerekend vanaf de aankoopdatum zonder kilometerbeperking. De vier jaar reparatiegarantie geldt op alle werkplaatsactiviteiten waar gebruik is gemaakt van originele onderdelen, met uitzondering van normale slijtage, invloeden van buitenaf en maximaal tot de geldende vervangingstermijnen. Originele onderdelen zijn voor alle Toyota modellen nog volop verkrijgbaar.

Voor het eerst naar de merkdealer?

Breng je je Toyota voor het eerst naar de merkdealer, dan krijg je een welkomstcheck cadeau. Je nieuwe aanwinst wordt dan gratis gecontroleerd en je ontvangt een compleet overzicht van de technische staat van jouw nieuwe auto. De auto wordt gecontroleerd op 30 punten, zoals technische onderdelen, het infotainmentsysteem, het in- en exterieur, op steenslag, eventuele schades en meer. De welkomstcheck geldt ook voor mensen die hun Toyota via bijvoorbeeld Marktplaats of bij een niet-officiële Toyota - dealer hebben gekocht of mensen die hun auto al langer in bezit hebben.

Goed onderhoud aan auto belangrijk

Goed onderhoud is ontzettend belangrijk. Je investeert in een langere levensduur en uiteindelijk ook in een hogere restwaarde. Maar ook in veiligheid voor jezelf en voor andere inzittenden. Een auto met originele en goedwerkende onderdelen is veiliger. Dat is ook veel waard.

Voordelen onderhoud bij Toyota Becker
  • Transparante prijzen

  • Gratis kostenindicatie

  • Extra reparaties groot of klein worden altijd eerst overlegt

  • Keuze uit 3 onderhoudspakketten

Bron: https://autorai.nl/onderhoudsbeurt-merkdealer-niet-duurder/